17 تیر 1394
رییس جمعیت اسلامی وکلای دادگستری ایران (جاودان) تصویب کلیات طرح افزایش نرخ باروری در مجلس را خلاف حقوق شهروندی و فصل سوم قانون اساسی در باب حقوق ملت دانست.
پیش نیاز سیاست های افزایش جمعیت – شورای نگهبان ایرادات طرح افزایش نرخ باروری را اعلام کرد – جرم انگاری در افزایش نرخ باروری کارساز نیست – طرح افزایش نرخ باروری منطبق با سیست های ابلاغی رهبری نیست – حذف سیاست های تشویقی طرح افزایش جمعیت
اباذر محبی ، با بیان این مطلب، اظهار کرد: طرح «افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور» با سیاستهای کیفری دستگاه قضایی – سیاست حبس زدایی – و نیز حقوق شهروندی مغایرت دارد.
وی تاکید کرد: نکته اساسی این است که قانونگذار، برای حل معضلات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و … باید به راهکارهایی متناسب با آنها بیاندیشد و از ابزارهایی از جنس همانها استفاده کند؛ زیرا اعمال فشار مساله را حل نمیکند.
محبی ادامه داد: به عنوان مثال قانونگذار برای حل معضلات فرهنگی، نیازمند راهکار فرهنگی است و اگر بخواهد با ابزار مجازات و اعمال زور، به حل آنها بپردازد، ممکن است در کوتاه مدت نتایجی هم حاصل شود، اما در درازمدت نتیجه عکس خواهد داد.
تصویب کلیات طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت – هاشمی : طرح افزایش نرخ باروری خلاف آزادی انسانهاست – اجماع حقوقدانان بر تجدیدنظردر طرح افزایش نرخ باروری
محبی با بیان این که تجربه ثابت کرده که همیشه ساده ترین راه حل، الزاما بهترین راه حل نبوده است، گفت: این ساده اندیشی است که تصور کنیم افزایش نرخ باروری، از طریق جرم انگاری، تحقق خواهد یافت. این خواست و مطالبه مقام معظم رهبری و مسئولین کشور، بیش از اینکه ماهیت حقوقی و قضایی داشته باشد، یک مطالبه فرهنگی، اجتماعی است که برای نیل به آن باید راهکارهای متناسب با آن را در دستور قرار داد و الا اعمال قدرت و فشار، نه تنها مسایل فرهنگی را حل نمی کند؛ بلکه آثار و عواقبی را درپی دارد که پس از مدتی متوجه میشویم که هزینه مادی و معنوی آن برای کشور بیش از منافعاش بوده است.
رییس جمعیت اسلامی وکلای دادگستری ایران (جاودان) در پایان تاکید کرد: اصولا باید بدانیم که حکومت کردن در عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بیش از اینکه متکی بر اجبار باشد، مبتنی بر اقناع است. ما باید از طریق اطلاع رسانی، ملت را برای حرکت و همکاری در جهت نیل به اهداف خود قانع کنیم وگرنه هر قانونی، هرچند جامع و مترقی، تا ریشه در فکر و اعتقاد مردم نداشته باشد، کارآمد نخواهد بود و عملا منسوخ می شود.