جمعیت اسلامی وکلای دادگستری ایران که اختصارا ”جاودان” نامیده می شود، از سال ۱۳۷۵ با همت عده ای وکلای دارای سابقه حضور در دفاع هشت ساله را داشتند، به منظور فعالیتهای اسلامی، سیاسی، صنفی، علمی، فرهنگی و تحقیقاتی، بصورت غیرانتفاعی تشکیل گردیده و پروانه فعالیت آن در تاریخ 1377 به امضاء وزیر محترم کشور رسیده و تحت شماره 10930 در دبیرخانه کمیسیون ماده ۱٠ قانون احزاب مصوب سال ۱۳۶٠ به ثبت رسیده است.
مرکز اصلی جاودان در تهران می باشد و برابر اساسنامه این تشکل، با تصویب کمیسیون ماده ۱٠ قانون احزاب می تواند در داخل یا خارج از کشور شعبه، دفتر یا نمایندگی دایر نماید.
مهم ترین اهداف جاودان به عنوان تشکلی صنفی، عبارت است از: ایجاد رابطه فکری و فرهنگی بین همکاران، اتحاد و انسجام وکلای متعهد به منظور بهره گیری از توان علمی و عملی آنان، حضور فعال و همه جانبه در عرصه های دفاع حقوقی از ارزشهای متعالی انسانی و اخلاقی در مجامع و مراجع داخلی و بین المللی و…
«جاودان» درصدد است تا در راستای تعلیم و تعمیق فرهنگ احترام به قانون و کوشش مستمر به منظور تسریع و تسهیل احقاق حق از طریق هماهنگی و همکاری با قوای مقننه، قضائیه و مجریه و رسانه های جمعی و اهتمام در شناخت و تبیین جایگاه “وکالت دادگستری” بعنوان یک حرفه و تخصص در رفع موانع و مشکلات حقوقی جامعه در مسیر پیچیده و دشوار وکالت گام برداشته، با هموار کردن و گسترش زمینه همکاری فکری، فرهنگی، علمی، آموزشی، سیاسی و اخلاقی در جامعه حقوقی و محیط قضایی و در ابعاد گسترده، ایفاگرِ نقشی هرچند اندک، در ارتقاء عدالت اجتماعی، حقوق شهروندان و تحکیم بنیادهای حقوقی باشد.
این جمعیت تا سال ۱۳۹۵، که قانون فعالیت احزاب، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، تحت شمول قانون سابق و عضو خانه احزاب ایران بود. اما از آن پس، تصمیم به خروج از شمول قانون جدید گرفت و از آن پس، بعنوان یک سازمان مردم نهاد غیرسیاسی به فعالیت خود ادامه می دهد.
این تشکل، بوسیله شورای ۸ نفره ای اداره می شود که برابر آخرین اصلاحات بعمل آمده در اساسنامه آن (در سال ۱۳۹٠) هر دو سال یکبار نصف از اعضا تغییر می کنند و هر عضو شورا فقط برای دو دوره متوالی می تواند در انتخابات شورای مرکزی شرکت نماید.
جاودان، در طول بیش از ۲٠ سال از آغاز فعالیت خود، نقش پررنگی در تحولات مربوط به صنف وکلا داشته و در جهت ارتقاء شان و منزلت وکلا و حفظ استقلال کانون وکلای دادگستری و ترویج معارف دینی در میان جامعه وکلا برنامه های فراوانی در داخل و خارج از کشور به اجرا گذاشته است.
……….
……….
…………
برای مطالعه اساسنامه جاودان روی لینک زیر کلیک کنید.
آموزش
انتخابات
بانوان
بینالملل
روابط عمومی
پشتیبانی
عضویت
جمعیت اسلامی وکلای دادگستری ایران که اختصارا ”جاودان” نامیده می شود، به منظور فعالیتهای اسلامی، سیاسی، صنفی، علمی، فرهنگی و تحقیقاتی “جمعیت اسلامی وکلای دادگستری ایران” بصورت غیرانتفاعی تشکیل گردیده است، مرکز اصلی جاودان در تهران می باشد و درصورت لزوم با تصویب کمیسیون ماده 10 قانون احزاب مصوب سال 1360 می تواند در داخل یا خارج از کشور شعبه، دفتر یا نمایندگی دایر نماید.
مهم ترین اهداف جاودان به عنوان تشکلی صنفی ایجاد رابطه فکری و فرهنگی بین همکاران، اتحاد و انسجام وکلای متعهد به منظور بهره گیری از توان علمی و عملی آنان، حضور فعال و همه جانبه در عرصه های دفاع حقوقی از ارزشهای متعالی انسانی و اخلاقی در مجامع و مراجع داخلی و بین المللی می باشد.
«جاودان» درصدد است تا در راستای تعلیم و تعمیق فرهنگ احترام به قانون و کوشش مستمر به منظور تسریع و تسهیل احقاق حق از طریق هماهنگی و همکاری با قوای مقننه، قضائیه و مجریه و رسانه های جمعی و اهتمام در شناخت و تبیین جایگاه “ وکالت دادگستری” بعنوان یک حرفه و تخصص در رفع موانع و مشکلات جامعه حقوقی در مسیر پیچیده و دشوار وکالت گام برداشته تا با هموار کردن و گسترش زمینه همکاری فکری، فرهنگی، علمی، آموزشی، سیاسی و اخلاقی در جامعه حقوقی و محیط قضایی و در ابعاد گسترده، ایفاگرِ نقشی هرچند اندک، در ارتقاء عدالت اجتماعی، حقوق شهروندان و تحکیم بنیادهای حقوقی باشد.
جمعیت جاودان در راستای ارتقاء و گسترش فعالیت های حقوقی و وکالتی خود، و با استفاده از ظرفیت های علمی گسترده اعضاء جاودان، اقدامات متنوعی را آغاز کرده است، از جمله مشاوره حقوقی تخصصی به وکلا و شهروندان، پذیرش پرونده های حقوقی، کیفری و داوری توسط وکلای کارآمد و متخصص و با سابقه، و آموزش های حقوقی و وکالتی در راستای مهارت افزایی وکلا،از جمله (راه اندازی کارگاه ها و دوره های حقوقی، مدرسه وکالتی جاودان، برگزاری همایش ها و نشست های علمی، پرونده خوانی، برگزاری دادگاه های موازی در جهت آگاهی بخشی و ارتقاء علمی وکلا و….)