22 آبان 1397
جمعیت اسلامی وکلای دادگستری:
تحریم نشست تبریز از سوی کانون مرکز بدعتی ناصواب است
پایگاه خبری اختبار- جمعیت اسلامی وکلای دادگستری ایران (جاودان) در واکنش به مصوبه اخیر هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز مبنی بر عدم حضور در به سی ویکمین همایش اسکودا بیانهای صادر کرد.
این همایش در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبانماه، فردا و پسفردا، در تبریز برگزار میشود و کانون وکلای مرکز علت عدم حضور خود را «موازیکاری در انجام وظایف اسکودا با کانون مرکز»، «نارضایتی از عملکرد اتحادیه در دوره پیش رو» و «عدم توجه به پیشنهاد اعضای هیأت مدیره کانون مرکز در اجلاس قبلی مبنی بر برگزاری این اجلاس پرهزینه به صورت سالی یکبار» اعلام کرده است.
متن بیانیه «جاودان» به شرح زیر است:
وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِیحُکمْ ..
و با یکدیگر نزاع نکنید، که سست مىشوید و قوّتتان از بین مىرود.
سوره انفال : آیه ۴۶
همکاران عزیز؛
تصمیم هیأت مدیره محترم کانون وکلای دادگستری مرکز مبنی بر عدم شرکت در نشست اسکودا در تبریز، واکنشهایی را در افکارعمومی جامعه وکلا برانگیخته که در سرنوشت حال و آینده نهاد وکالت، و اتحادیه کانون های وکلای ایران (اسکودا) آثار و تبعاتی غیر قابل چشمپوشی دارد.
جاودان ضمن احترام به نظر هیأت مدیره کانون وکلای مرکز و اعتقاد و احترام به رعایت قواعد دموکراسی، اما معتقد است درحالی که موجودیت نهاد وکالت در معرض تهدیدهای آشکار و پنهان بیرونی قرار دارد گام برداشتن در مسیری که انتهای آن به سمت و سوی ایجاد شکاف و انشقاق در بدنه جامعه وکلا است، نه مبتنی بر خردورزی و دوراندیشی است و نه به مصلحت نهاد وکالت و استقلال کانونهای وکلا.
بر این اساس، از تمامی جریانهای صنفی و کسانی که دل در گرو صلابت و عزت کانونهای وکلا دارند انتظار میرود در مقام اعمال رای و نظر خویش فراجناحی عمل کرده مستقل بیاندیشند و به آثار و تبعات نظرات خود عنایت داشته و مضایق ناشی ازطرحهایی همچون «طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت» در کمیسیون قضایی مجلس و دیگر نقشه های مخالفین کانون وکلا برای محدود کردن دایره فعل و عمل وکلا و کانونها را از نظر دور ندارند.
بدیهی است هرگونه نقد و نظر درون خانوادگی را میتوان با حضور فعال در نسشتهای صمیمی داخلی، با شفافیت کامل و به دور از تنش که قرار است برگزار شود در معرض افکار دیگران گذاشت وچاره اندیشی نمود، تردیدی نیست نقد روش مدیریت اسکودا یا کانونهای وکلا حق طبیعی هریک از کانونها و تکتک وکلاست اما شیوه ابراز نظر و حل اختلاف در عصر انفجار اطلاعات و رونق جوامع مدنی، مبتنی بر گفتگوی جمعی و خردورزی است.
امروزه، دامن زدن به اختلاف و ایجاد شکاف در بین وکلا، نه تنها روشی مقبول و معقول نیست، بلکه کسانی که در این مسیر گام برمیدارند آگاه باشند که نگاه تیزبین وکلا ایشان را رصد کرده و باید در پیشگاه تاریخ و افکارعمومی وکلا پاسخگو باشند.
جاودان که در طول بیش از ۲۰ سال فعالیت خود برغم جوسازیهای مغرضانه علیه خود همواره اعتلای نهاد وکالت را وجهه همت خود قرار داده، تحریم نشست تبریز را بدعتی ناصواب و مبتنی بر سوء تفاهم تلقی نموده و در راستای مصالح صنف وکالت نمیداند، لذا مشفقانه و مصرانه از هیأت مدیره محترم کانون وکلای مرکز به ویژه ریاست آن استدعا دارد با عدول از تصمیم قبلی خود، در اجلاس مذکور شرکت نموده و منادی وحدت و دوستی باشند و اجازه سوءاستفاده معاندین جامعه وکالت را سلب نموده و اقدامی نکنند که خدای ناکرده، سکه فروپاشی اتحاد و یکپارچگی اسکودا به نام هیأت مدیره دوره سیام خصوصاً ریاست محترم آن ضرب شود.
حسنت به اتفاقِ ملاحت جهان گرفت آری به اتفاق جهان می توان گرفت